Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos-túrós sajttorta bazsalikom öntettel

default user icon
Citromos-túrós sajttorta bazsalikom öntettel

Hozzávalók

  • A tortához:
  • 100 g zabpelyhes keksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 200 g könnyű sajtkrém
  • 500 g túró
  • 200 g porcukor
  • 3 citrom héja, 2 citrom leve
  • 4 zselatin lap
  • Az öntethez:
  • 1 marék friss bazsalikom level
  • 100 g cukor
  • 1 dl víz
  • 1 zselatin lap

Elkészítés

    Egy tálban törjük össze a kekszet, adjuk hozzá az olvasztott vajat, keverjük össze és nyomkodjuk bele egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és tegyük félre.
    Keverjük habosra a sajtrkémet a túróval, a porcukorral és két citrom reszelt héjával. Áztassuk hideg vízbe a zselatin lapokat. Közben facsarjuk ki a 3 citrom levét, öntsük egy kis fazékba és melegítsük fel. Tegyük bele a felpuhult zselatinlapokat, keverjük addig, amíg feloldódnak a lapok, majd tegyük a krémhez és jól keverjük el. Öntsük bele az egész keveréket a tortaformába, rázogassuk meg és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, amíg megdermed a krém.

    Az öntethez tegyük egy lábosba a vizet és a cukrot, forraljuk néhány percig. Vágjuk apróra a bazsalikomot, szórjuk bele és botmixerrel pürésítsük. Szűrjük át egy apró lyukú szűrőn. A zselatinlapot áztassuk hideg vízbe és ha megpuhult, tegyük a forró szirupba.

    Ha kicsit besűrüsödött, csurgassuk rá a tortaszeletekre.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin