A tehéntúrót szitán áttörjük, majd kikeverjük a tojássárgájával, porcukorral és a vaníliás cukorral. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Mindkettőt a túrókrémbe keverjük. Két kanál tejszínt megmelegítünk és feloldjuk benne a zselatint. A többi, hideg tejszínbe keverjük és robotgéppel felverjük vagy habszifonban tejszínhabot készítünk. A habot a túrókrémbe vegyítjük. Folpackkal kibélelünk egy puding- vagy kuglófformát és belesimítjuk a krémet. 2-3 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Dermedés után tálra borítjuk és lehúzzuk a fóliát. Felszeleteljük, meggy- vagy málnapürét kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre