Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos túrókrémtorta

45 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • (24-26 cm formához)
  • 8 ek liszt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 ek víz
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 8 dkg vaníliás puding
  • 5 dl tejbe
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg krémes túró
  • 3 dl tejszínhab (hulala)
  • 2 db reszelt citrom héja
  • 1 marék mazsola
  • 2 dl tejszínhab tetejére dekoráció
  • A tetejére:
  • dekorcukor

Elkészítés

  1. A felhasználás előtt a lisztet átszitáljuk, hogy a tésztánk jó levegős legyen.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd az átszitált és a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk adagokban és összekeverjük. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk felvert fehérjehabot.
  3. A tésztát, kiolajazott, kilisztezett kör alakú formába tesszük és 180 fokon szép aranyszínűre sütjük tűpróbáig.
  4. A pudingport 5 dl tejbe, ízlés szerinti cukorral és vaníliás cukorral felfőzzük. A margarint a porcukorral áttörjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Hozzákeverjük a 25 dkg túrót, a felvert tejszínt és a reszelt citrom héjat és a mazsolát.
  5. A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, a tetejére felvert tejszínhabot teszünk, díszíthetjük még dekor cukorral, dekor gyönggyel, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

15 KRÉMES TÚRÓTORTA A SÜTÉS NÉLKÜLITŐL AZ EXTRA GYÜMÖLCSÖSIG >>> 

CITROMOS ÁLOM - A LEGKEDVELTEBB NYÁRI SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT >>> 

Megjegyzés

8-9 adag, 24-26 cm forma - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss