A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kikenjünk vajjal a süteményformákat. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral alaposan felhabosítjuk. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját egy kevés habbal fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot, végül hozzáadjuk az átszitált lisztet. A masszát a formákba kanalazzuk, és a sütőbe tesszük 15-20 percre. Az elkészült tortácskákat kiszedjük a formából, és hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük a citromkrémet. A tejet felforraljuk, és beleszórjuk a citromhéjat. A tojássárgáját a cukorral felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Lehúzzuk a tűzhelyről a forró tejet, és folyamatos keverés mellett egy merőkanálnyit a masszához adunk, majd a tűzhelyre visszatéve a keveréket a tejhez öntjük. Folyamatosan keverve puding állagúra főzzük. Az elkészült krémet lefedjük folpackkal, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt citromkrémet.
A máz elkészítéséhez a tojássárgáját csomómentesre keverjük a kukoricakeményítővel, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és héját. Folyamatos keverés mellett a forró tejhez öntjük, és alacsony hőmérsékleten besűrítjük. Utolsó lépésként hozzáadjuk a vajat, és beledolgozzuk a krémbe. Ezután félretesszük, és hagyjuk hűlni.
Egy serpenyőben felforraljuk a vizet a citromhéjjal és a cukorral. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a limoncellót, és félretesszük hűlni.
A citromos tortácska összeállításához a tészták alját levágjuk, és mindegyiknek kiszedjük a belsejét. Egy ecset segítségével átáztatjuk a belsejüket az alkoholos sziruppal, majd a kupolákba kanalazzuk a tejszínes-citromos krémet. Lezárjuk mindet a piskótáról levágott végekkel, rácsra tesszük a megtöltött süteményeket, majd a külsejét is átáztatjuk az alkoholos sziruppal, és a hűtőbe tesszük legalább két órára.
A lehűtött citromtortákat befedjük a citromos mázzal, és visszatesszük a hűtőbe újabb két órára vagy egy éjszakára. Tálalásnál reszelt citromhéjjal és tejszínhabbal díszítjük.