Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos tőkehalfilé salátaágyon

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 1 citrom
  • majoranna
  • vaj
  • 1 dl sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A körethez:
  • vegyes vágott saláta
  • tetszőleges salátaöntet

Elkészítés

Elkészítés: A lefagyasztott tőkehalszeleteket sütés előtt kb. 1 órával kiveszem a mélyhűtőből.

Egy nagyobb serpenyőben erős lángon vajat olvasztok, az olvasztott vajban a zúzott fokhagymát elkeverem, majd a félig kiengedett tőkehalszeleteket ebbe teszem. A szeleteket oldalanként sózom, borsozom, meghintem majorannával, és rájuk facsarom a citrom levét. Kb. 8-10 perc alatt készre sütöm. Amennyiben sütés közben a nedvességet pótolni szükséges, egy kis sörrel felöntöm.Akkor van kész, mikor a hal teljesen kifehéredik és a széle enyhe aranybarnára sül.

Friss vágott salátával tálalom.

Megjegyzés

Szerintem a salátához sós öntetek pl. ezersziget illenek a legjobban.
Mindenképpen valamilyen könnyed fehérborral kísérjük, mondjuk egy 2009-es etyeki Chardonnay-val.
- Sisakhuzat

Ezek is érdekelhetnek

Friss