Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-tejszínes túrótorta sütés nélkül

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 8 dkg vaj
  • 12-13 dkg babapiskóta
  • kevés tej
  • A túrós töltelékhez:
  • 1 csomag citrom vagy vanília ízű pudingpor egy kis citromlével (ez helyettesíti a citromos pudingot)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg étkezési zselatin
  • 1 citrom a tetejére
  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A tortaalaphoz a vajat megolvasztjuk, a babapiskótát összedaráljuk, ezeket egy tálba öntjük, majd kevés tejet adunk hozzá, és jól gyúrható alapot kapunk, amit a tortaformába nyomkodunk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A pudingot 2,5 dl hideg vízzel elkeverjük, felforraljuk, sűrűvé főzzük, majd kihűtjük. Addig a túrót a citromlével és a cukrokkal összekeverjük.
Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingba, majd kb. 1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint, és ha langyosra hűlt, beleöntjük a krémbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.

A krémet a piskótádra simítjuk, és 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét citromkarikákkal és színtelen tortazselével díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss