Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos tavaszi csirkeleves

MME MME
4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, sós vízben puhára főzzük. A húst megmossuk, és kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, és szintén megpirítjuk. Ráöntjük a levest, felforraljuk, és 15 percig lassú tűzön főzzük. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A citromokat megmossuk, az egyik levét kicsavarjuk, a másikat karikákra vágjuk. A rizst a levesbe keverjük, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Felforrósítjuk a vajat, megkapatjuk benne a citromszeleteket, és a kaporral együtt a levesbe keverjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható :kb. 30 perc múlva
1 adag: 291 kcal

Megjegyzés



Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss