Citromos-tárkonyos raguleves

default user icon
5 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg hús (sertéscomb, pulykamell vagy csirkemell)
  • zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol vagy brokkoli, ezek később kerülnek a levesbe)
  • 3 evőkanál olaj
  • citromlé
  • tárkony
  • citromhéj
  • tejföl vagy tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön. Beleteszem a füszereket, és ha már a hús majdnem puha, hozzáadom a karfiolt.

    Mikor puha, a tejfölt vagy a tejszínt elkeverem egy kis tálban egy kis levessel, majd visszaöntöm a leveshez. Hagyom egyet forrni, majd elzárom, és ekkor teszek bele citromlevet ízlés szerint.

Megjegyzés

Lehet vajgaluskát is főzni bele.

Tolnai Margaréta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

barta istvánné 3 évvel ezelőtt
Miért is kellene bármihez leveskockát, vagy vegetát, vagy más ételízesítőt használni! Főzzünk minél több, frissebb, és jó alapanyagból, akkor nem kell a sok tartósítószerrel tartósság tett ízesítőket használni!! Nagyanyáink ismerték a hús és bármilyen más leveskockát??? Akinek van kertje és termel zöldségeket, meg tudja oldani, ahogy én is, hogy saját maga tegyen el olívaolajon dinsztelt vegyes zöldségeket, paprikát, paradicsomot, saját akár aprítva, akár darálva, és csak sózva, borsozva, és kész a téli ízesítő. De ha nincs kerted, akkor nyár folyamán, amikor egy-egy zöldség olcsóbb, lehet csinálni!!
B. Erika 3 évvel ezelőtt
Ebből remek ebéd lesz ma!
3 évvel ezelőtt
Nagyon tetszik ez a recept, mert nem kell húsleveskockát használni, a húslveskockáknak szeritem van egy kis mellékízük.
v.edit2 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom, köszi a receptet! :)
Tündi 6 évvel ezelőtt
Jól néz ki :-)

Hasonló Receptek

Magazin