A lisztet tálba szitáljuk, elkverjük benne a porcukrot, a sütőport, a zsírt és a tojást, jól összegyúrjuk majd apránként hozzáadjuk a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk meg egymás után, kb. 10-12 perc alatt (180 fokon).
A másik 2 cipót is kisodorjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt megsütjük.
A krémet elkészítjük. A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét, és jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük: az egyik sima lapra rákenjük a krém felét, erre helyezzük a lekváros lapot, amit megkenünk a maradék krémmel, végül rátesszük a másik sima lapot. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egész éjszakát.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. A süteményt tetszés szerint szeleteljük.
Olcsó sütemény! Anyósom receptárában találtam, a mi lakodalmunkban is volt ez a finom, olcsó sütemény. Lakodalmas sütemény néven volt írva a neve. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!