Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromos-szedres pite

Hozzávalók

  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 16 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db kezeletlen citrom héja és leve
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 30 dkg friss szeder
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 ek porcukor
  • friss menta levelek

Elkészítés

    1. Először kivajazunk egy kerek pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel. A puha vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, majd hozzáadjuk a citromlevet is, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
    2. A kész masszát beleterítjük az előkészített formába, majd a tetejét sűrűn kirakjuk a megmosott és lecsepegtetett szederszemekkel, és egyenletesen meghintjük a tetejét porcukorral.
    3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, a tetejére szórt porcukor finoman rákaramellizálódik, ettől még finomabb lesz a végeredmény. Tálaláskor friss mentalevelekkel díszítjük, kevés szederlekvárral és friss szederszemekkel kínáljuk.

     

Megjegyzés

Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb gyümölcsös sütemény, amit csak kívánhatunk. Amellett, hogy nagyon finom, nagy előnye, hogy változatosan készíthetjük többféle gyümölcsből különböző fűszerezéssel.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin