Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét a borhabhoz kinyomjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Evőkanalanként beledolgozzuk a lisztet. Az olajat fritőzben vagy nagy edényben felforrósítjuk (kb. 180 fokra), és két, olajba mártott evőkanál segítségével kis gombócokat szaggatunk a tésztából. Az olajban kb. 3-6 perc alatt kisütjük. Egyszerre csak annyi gombócot tegyünk az olajba, hogy azok úszni tudjanak, és ne érjenek össze. A gombócokat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megforgatjuk fahéjas porcukorban. Borhabbal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre