Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos süti

MME MME
2 5/5
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét a borhabhoz kinyomjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Evőkanalanként beledolgozzuk a lisztet. Az olajat fritőzben vagy nagy edényben felforrósítjuk (kb. 180 fokra), és két, olajba mártott evőkanál segítségével kis gombócokat szaggatunk a tésztából. Az olajban kb. 3-6 perc alatt kisütjük. Egyszerre csak annyi gombócot tegyünk az olajba, hogy azok úszni tudjanak, és ne érjenek össze. A gombócokat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megforgatjuk fahéjas porcukorban. Borhabbal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss