Citromos süti

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 citrom
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • bő olaj a sütéshez
  • 10 dkg fahéjas porcukor

Elkészítés

    Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét a borhabhoz kinyomjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral.

    Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásokat és egy csipet sót. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Evőkanalanként beledolgozzuk a lisztet. Az olajat fritőzben vagy nagy edényben felforrósítjuk (kb. 180 fokra), és két, olajba mártott evőkanál segítségével kis gombócokat szaggatunk a tésztából. Az olajban kb. 3-6 perc alatt kisütjük. Egyszerre csak annyi gombócot tegyünk az olajba, hogy azok úszni tudjanak, és ne érjenek össze. A gombócokat konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megforgatjuk fahéjas porcukorban. Borhabbal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Sarai Andrea 9 évvel ezelőtt
Mennyi tojás kell bele?
Szilvia 11 évvel ezelőtt
Nem lehet megcsinalni, mert hianyzik a tojas mennyisege a hozzavalokbol!!!!!!!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin