Elkészítése: A megtisztított halat jól megmossuk, szárazra töröljük, a fél citrommal kívül-belül bedörzsöljük, a benne maradt levet a hal belsejébe nyomjuk. A halakat mindkét oldalukon négy-négy vágással beirdaljuk, a fűszereket elkeverjük, s a keverékkel bedörzsöljük a halak mindkét oldalát, úgy, hogy bőven jusson a vágásokba. Tíz percig pihentetjük, a három dl olajat serpenyőben felmelegítjük, s a halakat mindkét oldalukon ropogósra sütjük. A megmaradt olajban elvegyítjük a mártáshoz előkészített fűszereket, hozzáöntjük a négy evőkanál citromlevet, az egészet jól elkeverjük, s ezzel a mártással megöntözzük a halakat. Petrezselymes burgonyával, citromszeletekkel körítve forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre