Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos sült csirke

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd a húsokat tepsibe tesszük. Elrendezzük mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre szelt vöröshagymát, és a felkarikázott citromot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az alaplét is ráöntjük.

2.

180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Előmelegített tányérokra szedjük, és forrón tálaljuk, olívabogyókkal és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel megszórva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss