Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos spárgakrémleves

Citromos spárgakrémleves

Hozzávalók

  • 1 csokor zöld spárga
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 8 dl víz

Elkészítés

    A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

    Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A maradék szárrészt, vágjuk fel kisebb darabokra.

    Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.

    Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és a feldarabolt spárgaszárat, majd keverjük össze és pároljuk tovább. Közben reszeljük hozzá a citromhéjat, nyomjuk bele a citromlevet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd főzzük roppanósra a szárrészt. Ekkor tegyük bele a levesbe a félretett bimbókat, majd pár perc alatt főzzük roppanósra. (figyeljünk,nehogy túl puhára főzzük a bimbókat!!!)

    Amikor a bimbók roppanósra, a szárrész pedig puhára főtt, vegyük le a levest a tűzről, majd szedjük ki a bimbókat, és tegyük félre.

    A leveshez ezután adjuk hozzá a tejföl t, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve melegítsük forráspontig. Ekkor tegyük vissza a bimbókat, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen a levest. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.)

Megjegyzés

Tálaláskor merjük a krémlevest tányérokba, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin