Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos söröket teszteltünk - szerintünk ezeket igyátok!

Sikeresen kihevertük az alkoholmentes citromos sörök által okozott traumát, így újra éledezni kezdett bennünk a kíváncsiság, hogy vajon az alkoholos testvéreik miként teljesíthetnek egy teszten.
ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT!

Itt is - mint alkoholmentes testvéreinél - a citromos és a sörös világot figyeltük, miként találkozik a kettő és miként harmonizálnak. 

Argus

Hirtelen egy kifejezetten „erős” példánnyal nyitottunk, aminek 2,6%-os alkoholtartalma az egyik legmagasabb a mezőnyben. Kitöltés után erős citromos tisztítószerillat csapja meg az  orrunkat, ami azért nem kellemes. Kóstolva sokkal nem lett jobb a helyzet, a műcitrom mellett megjelent egy édesítőszeres utóíz is. A sör karaktere teljesen elveszik benne, ez olyan, mintha vizezett Domestost kortyolgatnánk a naplementében.

Adatok: 50% világos sör, 50% limonádé készítmény, alkohol 2,6%, 169 ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Borsodi

Óvatosabban töltötték boldogító százalékkal, ez már inkább a kategória alja. Egy nagyon gyenge citromos illatot vélünk benne felfedezni csupán. A kóstolás során kiderül, hogy szénsavassága is egészen elenyésző, de még a citromos íz sem akar felerősödni. Az összkép egy nagyon szolid sör, ami egészen kicsit citromos csupán.

Adatok: sör 32%, citromos ital 68%, alkohol 1,5%, 209 ft

TESZT! IHATÓ 2 IN 1 KÁVÉT KERESTÜNK >>> 
Pécsi Radler

Illatozva ez sem önti magából veszettül a citromos aromát, jó mélyen kell ezt is szaglászni, hogy megérezzük. Kortyolva bebizonyosodik, hogy szénsavassága szinte tökéletes, de a citrom alig egy pillanatig van jelen. Ez leginkább olyan, mint egy ásványvíz citrommal meghintve. Édesség nincsen, ami nem is baj, legalább nem kelti cukros víz hatását.

Adatok: alkohol 1,4%, 179 ft

BODZASZÖRPTESZT: EZ KERÜLJÖN AZ ASZTALRA A HÉTVÉGÉN! >>> 
HB

Az alkoholmentes párja egészen rémes volt, lássuk, az alkoholos tud-e javítani. Illata nincs, se citromot, se sört nem érzünk. Ízlelve megjelenik egy kesernyés irány, ami mellett semmi mást nem találunk. A citromot el kell felejteni, ha ilyet kóstolunk, nem igazán karakteres, eléggé kérdőjeles az egész.

Adatok: 52% citromos ital, 48% világos sör, alkohol 2%, 189 ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Fazzy

Extra citromos csomagolása enyhe bizalmat ébreszt a gyanútlan vásárlóban. Az illata alapján viszont az ablakmosó kategóriában a helye. Értelmezhetetlenül erős benne a citromos aroma, ami kóstolva sem óhajt távozni. Ízlelve is olyan, mint egy vacakabb tisztítószer, ebben a sör alig van jelen. Szénsavassága közepes, édessége pedig tökéletesen semmi.

Adatok: sör 55%, citromos ízű üdítőital 45%, alkohol 2%, 149 ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 
Soproni

Sziszentés után orrunkat nem tisztán citromos illat üti meg, ebben más citrusos gyümölcsöt is elrejtettek. Kóstolva elárulja magáról, hogy nagyon sok bubit csempésztek bele, mivel folyamatosan pezseg a szánkban. Az ízében is marad a citrusos vegyesvágott, a citrom tisztán nehezen kivehető. Enyhén édeskés csak, tökéletesen elegendő ez a szint.

Adatok: citromos ital 60%, világos sör 40%, alkohol 2%, 199 ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Karlskrone

Nyitás utáni gyors illatozás során a legtöbb tesztalanyt kirázta a hideg. Ez azért eléggé erős jele annak, hogy sok jóra nem szabad számítani. A dobozt körbeölelő felhőben éreztünk mindent, csak citromosságot nem. A kátrány és az állott pinceszag között pattog a jelenség, ami kegyetlen rossz. Kóstolva mű íze van, élvezeti értéke tökéletesen semmi. Szénsav szinte semmi nincsen benne.

Adatok: sör 50%, citromos ital 50%, alkohol 2,5%, 149 ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Adelskronen

A nyitás során a permettel nem csak pár cseppet kapunk belőle azonnal, hanem egy olyan illatot, amitől az életkedvünk is azonnal elillan. Itt a mocsárszag, ami hirtelen beugrik, de talán az is parfüm ehhez képest. Kóstolva egy szénsavas-citrompótlós vizet találunk nagyjából, aminek élvezeti értéke tökéletesen nulla. Utóízében megjelenik egy kevéske édesítőre utaló jel, ami tovább „fényezi” a helyzetét.

Adatok: sör 50%, citromos ital 50%, alkohol 2,5%, 149 ft

A NAGY MÁLNASZÖRP-TESZT: A MINŐSÉGÉRT BIZONY FIZETNI KELL! >>> 
Arany ászok

Nyitás után egy enyhe, sejtelmes citromos illat járja át az orrunkat. Ízlelve marad a gyengéd citromos beütés, amihez egy szolid savanykás ízvilág csatlakozik. A buborékok nincsenek benne eltúlozva, ennek okán az egész könnyednek tűnik. Íze sokáig nem tart, viszonylag hamar távozik, de legalább fogyasztható.

Adatok: citromos ital 54%, sör 46%, alkohol 2%, 189 ft

TESZTELTÜK A CITROMOS ÁSVÁNYVIZEKET: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓT! >>> 
Gösser

Különösebben lehengerlő citromos illat ebből sem árad, de legalább érezzük, hogy próbálkozik. Kóstolva sokkal jobb a helyzet, megjön a citromosság egy picit édesebb köntösben. Igazi limonádé-élményt nyújt, amit víz helyett sörrel öntöttek fel. Az összhatás egészen kellemes, könnyed nyári frissítőként hat.

Adatok: citromos ital 60%, sör 40%, alkohol 2%, 219 ft

SZÉNSAVAS NARANCSITALTESZT: MEGTALÁLTUK A FANTA MÉLTÓ VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Ítélet

Vigyázni kell, mert a nyári sörözgetés hamar rémálomba csaphat át, ha nem vagyunk elég megfontoltak. Néhány termék emberi fogyasztásra egyáltalán nem alkalmas. Nem ajánljuk a Fazzyt, az Adelskronent és a Karlskronet. Ha valaki ilyennel csábítana minket a Duna-partra, inkább mondjuk, hogy sörallergiánk van.

Az ajánlott kategóriát a Gösser kezdi, amit a Soproni és a Borsodi követ. Ezeket nyugodt szívvel ajánljuk egy laza baráti beszélgetéshez. Az Arany Ászok példánya is még beleillik a sorba.

ALKOHOLMENTES CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK, ÍME A GYŐZTES! >>> 

Toplista

1. Gösser
2. Soproni
3. Borsodi
4. Arany ászok
5. Pécsi
6. Hb
7. Argus
8. Adels
9. Fazzy
10. Karl

Ezek is érdekelhetnek

Friss