Elkészítés: Egy őzgerincformát fóliával kibélelek.
A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg 1 evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.
A tejszínt és a tojásfehérjéket kemény habbá verem a cukrokkal, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.
A formát félig töltöm a masszával, majd kirakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet. A fóliát visszahajtom, és legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.
A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre