Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos semifreddo

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy őzgerincformát fóliával kibélelek.

A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg 1 evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szobahőmérsékletűre.

A tejszínt és a tojásfehérjéket kemény habbá verem a cukrokkal, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.

A formát félig töltöm a masszával, majd kirakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet. A fóliát visszahajtom, és legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.

A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.

Megjegyzés

A citromos édességeket nagyon kedveljük télen. Az egyik közösségi oldalon találtam rá erre a remek desszertre. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss