Elkészítés: 1. A tésztához keverjük össze a lisztet, a sót és 6 dkg cukrot. Csipkedjük rá a vajat, és fél deci vízzel doldozzuk rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe.
2. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott kapcsos tortaformát úgy, hogy 4 cm-es pereme legyen. Villával szurkáljuk meg, majd fedjük le sütőpapírral, és szórjunk rá 2-3 marék szárazbabot. Süssük elő 200 fokon 20 perc alatt, majd távolítsuk el a papírt és a babot.
3. A zselatint áztassuk hideg vízbe. A tojássárgájákat verjük habosra a maradék 6 dkg cukorral, majd apránként öntsük hozzá a felforralt tejet, és vízfürdő felett, kevergetve hagyjuk besűrűsödni. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a kinyomkodott zselatint, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
4. A citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a mascarponét forgassuk a kihűlt zselatinos krémbe. Simítsuk a masszát a formába, és 4 órára tegyük a süteményt a hűtőbe. Tálalás előtt távolítsuk el a karimát, és rendezzük el a tortán a citromkarikákat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre