Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-sajtos körtefelfújt

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szufléformákat kikenjük vajjal, majd kiszórjuk édes morzsával. A körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük vékonyan.

A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a körtepálinkát, beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, a reszelt sajtot, és hozzáadjuk a tejszínt, majd a vékonyan felszeletelt körtét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Elosztjuk a kivajazott, kiszórt szufléformákba, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (gázsütőnél 190 °C) kb. 35-40 percig sütjük.

Nagyon finom magában is, de kínálhatunk hozzá pl. vaníliasodót is.

Megjegyzés

A sütő ajtaját ne nyitogassuk, nehogy összeessen a felfújtunk. Ahhoz, hogy megfelelően tudjon növekedni a felfújt, egyenletes, közepes hőre van szükség, tehát ha a sütőajtót nyitogatjuk, azzal azt érhetjük el, hogy a hirtelen beáramló hideg levegőtől egyszerűen összeesik. Ugyanez igaz a piskótatészta sütésére is.

A receptet és a fotót Veruss74 üldte.
- veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss