Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos pulykaraguleves

Hozzávalók

  • 40 dkg pulykacomb
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg zsíros tejföl
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom facsart leve
  • 2 ek étolaj
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 1 kis csokor kapor

Elkészítés

    1. A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zöldborsót, zöldbabot, majd felöntjük az alaplével és beletesszük a babérleveleket. Közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul és a zöldségek kellemesen haraphatók lesznek.
    2. Ezután hőkiegyenlítéssel kevés meleg levest elkeverünk a tejföllel, és úgy adjuk azt a leveshez. Belereszeljük egy citrom héját, ha szükséges utánaízesíthetjük sóval, borssal. Egyszer felforraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet. A citrom facsart levét csak ezután adjuk a leveshez.
    3. Frissen aprított kaporral gazdagon megszórva tálaljuk.

    9 LAKTATÓ RAGULEVES, AMI UTÁN NEM KELL MÁSODIK! >>> 

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

    MÉG TÖBB PULYKÁVAL KÉSZÜLT FOGÁS >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin