Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos pulykanyárs juhsajtos mártogatóval

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 4 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 citrom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • A juh sajtos mártáshoz:
  • 10 dkg juh sajt
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg olajbogyó

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, szárazra törölgetjük, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymákat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a citromot megmossuk, másfelet felszeletelünk, a maradék héját vékony csíkokra vágjuk.

A mártáshoz a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Alaposan összekeverjük a juhsajtot a joghurttal és a fokhagymával, kevés sóval és sok borssal ízesítjük, majd a felszeletelt olajbogyót és a citromhéjat is beleforgatjuk.

Az előkészített húst, hagymát és citromot felváltva nyársra húzzuk. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk az olajjal. Grillrácson kb. 10 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk.

A mártással azonnal tálaljuk. Frissen sült bagett és saláta is jól illik hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss