Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, szárazra törölgetjük, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymákat meghámozzuk, és elnegyedeljük, a citromot megmossuk, másfelet felszeletelünk, a maradék héját vékony csíkokra vágjuk.
A mártáshoz a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Alaposan összekeverjük a juhsajtot a joghurttal és a fokhagymával, kevés sóval és sok borssal ízesítjük, majd a felszeletelt olajbogyót és a citromhéjat is beleforgatjuk.
Az előkészített húst, hagymát és citromot felváltva nyársra húzzuk. Megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk az olajjal. Grillrácson kb. 10 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk.
A mártással azonnal tálaljuk. Frissen sült bagett és saláta is jól illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre