A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy pite- vagy kapcsos tortaformát egyenletesen kikenünk vajjal.
A vajat és a cukrot robotgép segítségével egy tálban habosra keverjük. A forró vízzel lemosott citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk.
Egy másik tálban a mandulát elvegyítjük a kukoricaliszttel és a sütőporral, majd a tojásokkal váltogatva, apránként a vajas masszába keverjük. A végén beleforgatjuk a citromhéjat.
A tésztát a kivajazott formába töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Tűpróba után a formában hűlni hagyjuk.
Közben a porcukrot nyeles lábosba szórjuk. Hozzáadjuk a citromlét, és kevergetve forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A tortát fogvájóval megszurkáljuk, majd meglocsoljuk a meleg sziruppal. Végül teljesen kihűtjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.