Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-petrezselymes csirkemell tésztával és sajtszósszal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 30 dkg bucatini vagy spagetti tészta
  • 3 csokor petrezselyem
  • 3 db közepes citrom
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5 dkg fokhagymakrém vagy 3-4 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • olívaolaj
  • kukoricaolaj
  • feketebors
  • fehérbors
  • rozmaring
  • A besamelhez:
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • 10 dkg parmezán vagy egyéb kemény sajt

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, a kukoricaolaj és az olívaolaj keverékén átpirítom, majd rádobom a vékony szeletekre vágott pórét, és tovább pirítom. Hozzáadok egy kiskanálnyi vajat, majd felöntöm a 3 citrom levével és egy kevés vízzel, fűszerezem, és 20-30 percig párolom, nagyon kis tűzön. Mikor elkészült, a végén jóféle vajat adok hozzá.

Eközben a tésztát kifőzőm, ahogy az olaszok mondják al dente, én szeretem, ha puhább, ez gyerekkori rossz beidegződés. :)

A besamelhez a vajat felolvasztom, amikor habzik, hozzáadom a lisztet, és folytonos kevergetés mellett fehér rántást készítek belőle, akkor jó, ha a lisztes keverék már bugyog. Ekkor hozzáadom a tejet, én nem melegítem elő, de lehet előmelegített tejet is hozzáadni, majd fűszerezem fehérborssal és szerecsendióval, sózom, belereszelem a sajtot, majd folytonos kevergetés mellett addig főzőm, míg besűrűsödik, akkor jó, ha már nem folyik le a kanálról, egyfajta kabátot képez rajta.

Tálaláskor a helyes sorrend: tészta, hús, sajtos besamel, keverés, nyamm. :) Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss