Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-petrezselymes borjúmáj

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg borjúmáj
  • 6 evőkanál olaj
  • rétesliszt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • olaj a sütéshez
  • bors
  • A körethez:
  • 30 dkg újburgonya
  • 30 dkg lilaburgonya
  • 1 dl joghurt
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A borjúmájat lehártyázzuk, fél centis szeletekre vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a citromot kifilézzük. A petrezselymet finomra vágjuk.

A lilaburgonyát megfőzzük héjában, még melegen meghámozzuk, burgonyatörővel összetörjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a joghurtot, a vajat és fél csokor finomra vágott petrezselymet, összedolgozzuk.

Az újburgonyát megdörzsöljük, félbevágjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük. A burgonyákat melegen tartjuk, a májat gyorsan elkészítjük.

A májat enyhén megsózzuk, megforgatjuk réteslisztben, és forró olajon mindkét felét pirosra sütjük. Ha megsült, átszedjük egy másik serpenyőbe. A visszamaradt zsiradékhoz adunk 1 evőkanál vajat, erős lángra tesszük, beledobjuk a citromhéjat és a citromfiléket, enyhén megpirítjuk, fél dl fehérbort ráöntünk, majd meglocsoljuk vele a májat. A májat visszatesszük a tűzre, átforgatjuk, borsot őrölünk rá malomból, és a kétféle krumplival tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További érdekességeket, recepteket a Mesterkurzus blogban találtok! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss