Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos palacsinta

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a szódabikarbónát és a sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)

Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.

Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 teáskanál olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk, és a serpenyőt finoman körbebillentve oszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. 1 percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalnak elég fél perc. Borítsuk tányérra.

Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.

A kész palacsintákat tálalásig fedjük le egy másik tányérral, és bugyoláljuk be konyharuhával, hogy friss maradjon.

Töltsük bármivel vagy együk porcukorral meghintve. Ennek ugyanis önmagában is van íze.

Ezek is érdekelhetnek