Citromos palacsinta mézes tejföllel és vörösáfonyával

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 500 ml tej
  • 1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 200 g tejföl
  • 4 ek méz
  • 100 g fekete áfonya (fagyasztott is lehet)
  • olaj a sütéshez
  • 2 ek aszalt vörös áfonya
  • porcukor a szóráshoz
  • citromfű

Elkészítés

    Keverjünk sima tésztát a lisztből, a tojásokból, a tejből és 1 csipet sóból. Adjuk hozzá a citromhéjat és néhány csepp citromlét. Pihentessük a masszát 1 órán keresztül. 

     A tejfölt keverjük simára a mézzel és egy kevés citromlével. Az átválogatott fekete áfonyát gondosan mossuk meg, csepegtessük le.

    Vékonyan kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, forrósítsuk fel, és süssük ki benne a palacsintákat a szokott módon. Tekerjük fel mindet, majd éles késsel vágjuk fel 3 cm vastag szeletekre. Rendezzük azokat 4 db tányérra, locsoljuk meg egy kevés tejfölös keverékkel, végül szórjuk meg a kétféle áfonyával. Egy kevés porcukorral meghintve és néhány citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások