Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos pacalleves

MME MME
4.3/5
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítése: A pacalt több vízben jó megmossuk, sóval bedörzsöljük, utána vízben még egyszer átöblítjük. Fazékban négy liter lobogó vízben fél órát főzzük, akkor kicseréljük a vizet, s a friss lébe beletesszük már a csontot, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldséget és a finomra vágott hagymát, ás három-négy órát csendesen főzzük. Amikor a pacal megfőtt (vagyis kézzel szét lehet szaggatni), akkor a zöldséget lapátkanállal kiemeljük, felszeleteljük, és visszatesszük a lébe. A csontokat kiszedjük. Levesestálban elkeverjük a tojássárgáját, és óvatosan felhígítjuk a forró levessel. Tálalás előtt citrommal ízlés szerint savanyítjuk. Frissen reszelt tormát kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss