Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-olívás nyers gombasaláta

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csiperkét a szárával együtt 2-3 mm vasragra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk.
  2. Amikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat és ízlés szerint még egy kevés citromlével ízesítjük (ha savanykásabban szeretjük). Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kínáljuk. 

Megjegyzés

Egy olasz étteremben dolgoztam, az olasz kollégámtól kaptam a receptet. Furcsán hangzik, de isteni finom :)
Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret. - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss