Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos nyuszikalácsok

75 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóból, és a felfuttatott élesztőből egynemű tésztát dagasztunk (robotgéppel kb 3 perc). Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük(kb 1 óra).
  2. Ha megkelt vágjuk ketté a tésztát, majd gombóccá formázva, letakarva pihentessük 10 percet.
  3. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk kb.14x25 centis téglalappá, majd vágjuk 6 egyenlő részre. A csíkok végéből vágjunk le egy pici darabot, ez lesz a nyuszi farka. Hengergessük meg egyenként a csíkokat, és a két végét vékonyítsuk el, ez lesz a füle.
  4. Formázzunk U alakot és fonjuk össze tésztacsík két szárát. A pici tésztadarabból készítsünk kis gombócot, és tegyük a helyére a farkincát.
  5. A nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 3-4 centi távolságra egymástól, majd kb. 30 percet pihentetjük. Ha bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk, akkor kenjük meg tejjel, és szórjuk meg kókuszreszelékkel a farkincákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 12-15 perc alatt süssük aranybarnára .

Ezek is érdekelhetnek