Citromos nyuszikalácsok

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 db friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 11,3 dkg vaj
  • 3 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél kk só
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

    1. 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóból, és a felfuttatott élesztőből egynemű tésztát dagasztunk (robotgéppel kb 3 perc). Letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük(kb 1 óra).
    2. Ha megkelt vágjuk ketté a tésztát, majd gombóccá formázva, letakarva pihentessük 10 percet.
    3. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk kb.14x25 centis téglalappá, majd vágjuk 6 egyenlő részre. A csíkok végéből vágjunk le egy pici darabot, ez lesz a nyuszi farka. Hengergessük meg egyenként a csíkokat, és a két végét vékonyítsuk el, ez lesz a füle.
    4. Formázzunk U alakot és fonjuk össze tésztacsík két szárát. A pici tésztadarabból készítsünk kis gombócot, és tegyük a helyére a farkincát.
    5. A nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 3-4 centi távolságra egymástól, majd kb. 30 percet pihentetjük. Ha bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk, akkor kenjük meg tejjel, és szórjuk meg kókuszreszelékkel a farkincákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 12-15 perc alatt süssük aranybarnára .
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin