Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Citromos-narancsos bodzaszörp

Hozzávalók

  • 4 db citrom
  • 4 db narancs
  • 15-20 db bodzavirág
  • 1 ek citromsav vagy aszkorbinsav
  • víz a felöntéshez
  • A sziruphoz:
  • 5 dl víz
  • 50 dkg cukor (25 dkg kristálycukor és 25 dkg barna cukor)

Elkészítés

    1. A bodzavirágokat leöblítjük, és nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük. A jól megmosott citromot és narancsot felszeleteljük, kicsorgó levét a bodzára öntjük, majd a citrom- és
    2. narancskarikákat is hozzáadjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy kissé ellepje, és állni hagyjuk 24 órát, időközönként megkeverjük.
    3. A sziruphoz a vízhez hozzáadjuk a cukrot, lassan felforraljuk, majd hagyjuk forrni addig, míg kissé besűrűsödik. A barnacukortól színesebbé és karamelles ízűvé válik.
    4. Másnap leszűrjük a szörpalapot, az ízesítőket jól kipréseljük, és az elkészített, langyosra hűtött sziruppal összekeverjük.

Megjegyzés

A bodzaszörpöt ízesíthetjük pl. citrom-ananász, menta-citrom stb. hozzáadásával. Hígíthatjuk vízzel, habzóborral, pezsgővel, teával stb.. Hígítás nélkül ételek, sütemények, fagylaltok ízesíthetők a szörppel. A szörpöt fagyaszthatjuk is.

buksz39
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés