Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos morzsakocka (bögrés recept)

75 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A citromos morzsakocka krémjéhez simára keverjük a mascarponét a cukorral, a tojással és a citromlével.
  2. A tésztához elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban habosra keverjük az olajat, a cukrot és a tojást, majd hozzáadjuk a joghurtot egy kevés reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt. Ezután beledolgozzuk a lisztes elegyet.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és rákanalazzuk a mascarponés krémet. A lisztet, a cukrot és a vajat morzsás állagúra dolgozzuk.
  4. A tepsibe szórjuk, és 175 fokos sütőben 45 percig sütjük a süteményt. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Felkockázva kínáljuk. Ízlés szerint meghinthetjük némi porcukorral. 

Megjegyzés

A bögre 2,5 dl-es. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss