Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-mézes pulyka

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymás apró kockákra vágjuk, a citromlével, az olívaolajjal, a fehérborral, az ételízesítővel, az őrölt borssal és a mézzel egy hőálló tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst. Pár órán át pihentetjük, de közben néhányszor megfordítjuk. (Ezt előző nap is elkészíthetjük.)

Elővesszük az előkészített húst, majd lefedve, 200 Celsius-fokos sütőben sütjük, közben időnként a levével locsolgatjuk. Amikor elkészült, a sültet tányérra helyezzük.

Burgonyapürét, citromkarikát és idénygyümölcsöt adunk mellé. A sült szaftjával meglocsolhatjuk a burgonyapürét.

Megjegyzés



Fotó:AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss