Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromos mézes krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 18 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 6 dkg margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 5 evőkanál tej
  • 60 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál gríz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 üveg baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg margarin
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1.

    Elkészítjük a krémet: a 7 dl tejben sűrűre főzzük a búzadarát, és félretesszük kihűlni.

    2.

    Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztához egy lábasban összekeverjük a porcukrot, a tojásokat, a mézet, a margarint, a tejet és a sót, majd takarék lángon forrásig hevítjük, aztán lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. A tésztát jó alaposan összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. (Amíg meleg a tészta, könnyebb vele dolgozni, de ha kihűlt, akkor sem ragad.

    3.

    Mind a 4 darabból lisztezett deszkán lapokat nyújtunk, majd a tepsi hátoldalát megkenjük zsiradékkal, és azon 5 perc alatt kisütjük a tésztalapokat. Még forrón átcsúsztatjuk rácsra vagy deszkára a lapokat, mert ha a tepsin hűl ki, akkor leszedéskor könnyen törhet. Ha egy széles pengéjű késsel alányúlunk, nagyon könnyű leszedni a tepsi hátuljáról, és hajlik, nem törik. Mire kihűl, persze, merev tésztalap lesz belőle, de addigra már úgyis csak rétegeznünk kell a krémmel és a lekvárral. 

    4.

    Közben elkészítjük a krém másik felét: a margarint konyhai robotgéppel összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, belenyomjuk a citrom levét a keverékbe. Ha kész, a krémet összekeverjük a korábban elkészített sűrű tejbegrízzel. Összeállítjuk a süteményt: egy peremes tepsibe sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzük az első kisült tésztalapot, majd rákenjük a krém felét. Erre rakjuk a második lapot, amelyre jó vastagon baracklekvár kerül, majd jöhet a harmadi lap, amire megint krém kerül, majd a negyedik lap.

    5.

    Elkészítjük a csokoládémázat: a porcukrot, a kakaót és a vizet 1-2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az olajat és a margarint. Kicsit hűtjük még, majd amint elkezd sűrűsödni, szépen a tésztára kenjük. Készíthetünk rögtön dupla adagot is, el fog férni a tészta tetején. 

Megjegyzés

További fotót Sono73 küldött a recepthez.

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sono73 3 évvel ezelőtt
Szia!....Olvastam Rzsike26 hozzászólását.....teljesen elment a kedvem az elkészítésétől......de aztán mégis nekiszaladtam.....lesz ami lesz....alapon.....Nagyon finomra sikerült.....ezért elkészítettem szilveszterre is....NAGY SIKERE VOLT! Több tejet kell hozzá tenni és gyúrható lesz.(Kezdő sütögető vagyok)
Rzsike26 4 évvel ezelőtt
Szia, az előbb landolt a tésztám a kukában pedig nem vagyok egy kezdő.. sütöttem már hasonló tésztát de ez vhogy sehogy sem akart igazán összeállni pedig minden pontosan a leírtak szerint csináltam.. nem is emlékszem mikor jártam így utoljára.. a tészta széthullos száraz nyujthatatlan volt.. ez van..:(( így karácsony előtt eléggé kedvemet szegte..:( pff.

Hasonló Receptek

Magazin