Azért, mert "paleózol", vagy mert glutén- és tejérzékeny vagy nem kell lemondanod az élet egyik legnagyobb ajándékáról, a palacsintáról! Házigazdánk most elárulja a tuti receptet, sőt, a tökéletes csúsztatott palacsinta titkára is fény derül!
A párommal, valamelyik nap, a régi szép időkről beszélgettünk, és eszünkbe jutott, hogy még kapcsolatunk hajnalán, hányszor készített nekem citromos palacsintát, azaz csúsztatott palacsintát.
Az a különbség a két nyalánkság között, hogy míg a sima palacsinta tésztába belekeverjük az egész tojást, addig a „csuszipali”-nál csak a sárgáját keverjük bele, de a fehérjét habbá verjük.
A másik két fontos különbség, hogy kevesebb vízzel készül, így sűrűbb lesz a tészta, és csak az egyik felét sütjük lassú tűzön, úgyhogy a másik fele félig nyers marad. Ezt a felét locsoljuk meg a citromos lével.
Ezen elmélkedve úgy megkívántuk a citromos palacsintát, hogy muszáj volt elkészítenünk. Most a hab felveréssel nem bajlódtunk, simán citromos palacsintát készítettünk, de ezzel a recepttel, a fentiek alapján a csúsztatott verzió is elkészíthető!