A palacsintához a száraz hozzávalókat először vízzel kikeverjük, majd utána hozzáadjuk a tojásokat, így kisebb az esély a csomósodásra. A liszteket variálhatjuk, a lényeg, hogy több fajta lisztből készüljön, akkor lesz semleges íze a tésztának.
Felhevítjük a serpenyőt, és egy kávéskanál kókuszzsírt belecsurgatunk, majd egy normál merőkanálnyi tésztát öntünk bele, és a serpenyő mozgatásával eloszlatjuk. Amikor a palacsinta széle barnulni kezd, meg lehet fordítani, és pár másodperc után a másik oldal is készen van.
A citromot megmossuk, majd félig lereszeljük a héját. A citromról egy éles késsel lehámozzuk a héját, és a barázdák közül kivagdossuk a húsát (kifilézzük). A magokat eltávolítjuk, majd a héjjal, a mézzel és a menta levelekkel egy aprítóban pár másodpercig megforgatjuk.
A kész palacsintákat közvetlenül fogyasztás előtt szoktam töltjük meg, így nem szívja magába a tölteléket. Egy teáskanálnyi citromos töltelék bőven elég egy palacsintához!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre