Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-mandulás ricottatorta

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 10 dkg keksz
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg őrölt mandula (+ a szóráshoz)
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 6 ek porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 1/2 db lime leve
  • 1 db lime lereszelt héja
  • 10 dkg őrölt mandula
  • szeletelt mandula

Elkészítés

  1. A kekszet, a zabpelyhet és az őrölt mandulát egy aprítógépben összedolgozzuk, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. Az alapot egy 23 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük negyed órára.
  2. A ricottát kikeverjük a cukorral, a lime levével, a lime héjával és a vaníliaaromával, majd hozzáütjük a tojásokat, hozzákeverjük a mascarponét és az őrölt mandulát.
  3. Habverővel csomómentesre keverjük, majd az alapra simítjuk. Megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával, és 170-180 fokon kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Kihűtjük, és felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss