Előkészítés: A citromokat megmossuk, egy fél citromhéjat lereszelünk, a citromok levét kicsavarjuk. A málnát – ha kell – szitában nagyon óvatosan leöblítjük, lecsurgatjuk.
Elkészítés: A tejet felforraljuk, a lisztet kevés hideg tejjel jól eldolgozzuk, és a forrásban levő tejhez keverjük. Ha kihűlt, hozzátesszük a citromlét, a citromhéját. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, a tejhez adjuk, végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy-két órán át hűtjük. Amikor a krém jól kihűlt, a piskótatekercset tiszta konyharuhára fektetjük, majd óvatosan, hogy el ne törjön, kihajtogatjuk. Megkenjük a citromkrémmel, tetejére szórjuk a málnaszemeket, majd feltekerjük. Tálalótálra tesszük, és 4-5 órán át tovább hűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, tálaláskor felszeleteljük, málnaszemekkel és mentalevelekkel díszített tányéron kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre