Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos máktorta - ezzel a desszerttel egy kezdő is tuti sikert arat!

Nagyon egyszerű és nagyon finom. És ami a legfontosabb: kezdőknek is ajánlom! Íme egy gyors és könnyű desszert, a citromos máktorta.

Imádom a mákot. A mákot is azon ajándékok közé sorolom, amiket a Jóisten adott az embernek, mert épp jól viselkedtünk. (A legfőbb ilyen ajándék amúgy a málna, de ha ebbe most belemegyek, akkor nagyon el fogok térni a tárgytól, ráadásul itt fogok ülni a monitor előtt és a fél bödön málnáról való álmodozásból nehéz lesz kizökkenteni. Már most nehéz...) Szóval mák. Igazából nem hiszem, hogy ettem valaha olyan sütit, ami ne ízlett volna, nagyon nem lehet elrontani semmit, amiben mák van. A bejgli azt hiszem a legnagyobb gyengém, ahogy a tészta átázik a tölteléktől... De megint elkalandoztam. Jó, igazából tök mindegy én miért rajongok, csináljátok meg ezt a kis sütit és élvezzétek, ahogy a cukormáz még finomabbá teszi. Esetleg egy kis tejszínt még kavarjatok hozzá, azt én már nem mertem bevállalni. :) 



Hozzávalók (10-12 szelethez):

120 g vaj + a formához
125 g cukor
4 db tojás

150 g darált mák
110 g liszt
4 ek tejszín
citromlé
porcukor

Adri összes gyors és könnyű receptje egy helyen >>> 

Elkészítése:

1. Habosítsuk fel a puha vajat 100 g nádcukorral, azután dolgozzuk bele a szétválasztott tojások sárgáját.

2. A tojásfehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd szórjuk bele a megmaradt cukrot, és így verjük keményre. Ezután óvatos mozdulatokkal, a darált mákkal és liszttel felváltva forgassuk a vajas masszába.

3. Simítsuk a tésztát egy 20 cm átmérőjű, kivajazott, kapcsos tortaformába, és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Azután kapcsoljuk ki a készüléket, és pihentessük benne a süteményt 10 percig. Végül vegyük ki, és sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Közben facsarjuk ki a citrom levét, és keverjük simára a porcukorral. Csorgassuk a mázt a tortára, és hagyjuk megszilárdulni. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss