Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-mákos muffin cukormázzal

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffinsütőformát kibélelünk muffinkapszlikkal. 
  2. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a vajat, a tejet, a tejfölt, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mákot. Alaposan elvegyítjük. 
  3. Egy nagyobb gumispatulával a száraz hozzávalókat is a többihez adagoljuk, és összevegyítjük őket. (Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!) 
  4. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kapszlikban, és kb. 20 percig sütjük, amíg a formákban kellően megdagad, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem tapad-e rá a tészta. Ezután egy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  5. Elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a citrom frissen facsart levével. (Szükség szerint adhatunk még hozzá citromlevet, sűrű, de könnyen önthető mázat kell kapnunk.) Az így kapott mázzal egyenként meglocsoljuk a muffinok tetejét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a mázat, így kínáljuk a muffinokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss