Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos-mákos kenyér

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 3 ek étkezési mák
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • A mázhoz:
  • 1 db citrom (leve)
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a mákot egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, alaposan összekeverjük.
    2. A puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra, krémesre keverjük egy robotgéppel, majd egyesével a tojásokat is hozzákeverjük. A tejet is hozzáadjuk, simára verjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is. Homogén masszát kell kapnunk.
    3. Kikent pástétom- vagy nagyobb őzgerincformába simítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 40-45 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
    4. A sütőből kivéve 15 percet pihentetjük a formában, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk langyosra kihűlni. A mázhoz a citrom levét kifacsarjuk, a porcukorral alaposan kikeverjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk, hagyjuk megszikkadni, majd szeletelve tálaljuk. Díszítésként megszórjuk reszelt citromhéjjal és mákkal.

    Nézd meg az elkészítését videón is!>>> 

    CITROMOS-MÁKOS VILLÁMSÜTI>>> 

    EGYSZERŰ CITROMOS MÁKTORTA>>> 

    CITROMOS-MÁKOS KEKSZ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin