Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos linzer II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom leve
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só
  • bármilyen lekvár a ragasztáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukorral elkevert sütőport. Közepébe mélyedést készítünk, ide jön a citromlé és a reszelt citromhéj, valamint a tojás. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Sima, nem ragadós tésztává gyúrjuk. Ha van időnk, pihentessük kb. 1 órát a hűtőben, de ha nincs, az sem baj.

    Erősen lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk tükörszimmetrikus formákkal (csillag, szív, fenyő, bizonyos virágok, pillangó...), amiket össze szeretnénk ragasztani, és bármilyennel, ha keksznek szeretnénk megtartani. A linzernek való formák felét középen kilyukasztjuk.

    Sütőpapíros tepsin 175 fokos sütőben kb. 10 perc alatt halványsárgára sütjük, kihűtjük. Néhány órával a fogyasztás előtt az összeragasztást is meg kell ejteni, hogy kellően megpuhuljon a keksz.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin