A kukoricadarát tapadásmentes edényben a vajon kissé megpirítjuk, így intenzívebb ízt kapunk, majd felöntjük a tejjel.
Hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliakivonatot, a citrom héját és levét. Folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd félretesszük, hogy hűljön.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukor másik felével habosra keverjük és hozzáadjuk a kukoricamasszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verve, szintén hozzákeverjük - óvatosan, hogy ne törjön össze - a darás masszához, majd az egészet belesimítjuk egy olajjal vékonyan kikent, kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tálaljuk friss gyümölccsel, mézzel, joghurttal, vagy tejszínhabbal.