Egy keverőtálba beletesszük a porcukrot, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel habosra keverjük, addig, amíg a térfogata legalább a háromszorosára nő. Ezután, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd kanalanként a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig.
A tojásos keverékhez szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk hozzá a kókuszreszeléket, és keverőlapáttal óvatosan összeforgatjuk. Egy 37x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd rákanalazzuk a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve ráborítjuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan lehúzzuk a forró tésztáról a sütőpapírt, majd letakarjuk egy nyirkos konyharuhával, és hagyjuk langyosra hűlni. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen. Amikor a tészta már csak langyos, a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A ricottát simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, végül pedig hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a citromos-kókuszos krémhez. A
teljesen kihűlt tésztát ezután kitekerjük a papírból, majd egyenletesen rákenjük a krém felét, majd óvatosan visszatekerjük. Ezután bevonjuk a maradék krémmel, ízlés szerint ráreszeljük csokoládét, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.