Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos kevert sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt (+ a formához)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg vaj (+ a formához)
  • 17,5 dkg cukor (+ 3 tk)
  • 1,5 ek reszelt biocitromhéj
  • 3 db tojás
  • 1,25 dl tej
  • 3 ek citromlé (frissen facsart)
  • 2 ek tejföl
  • kb. 10 dkg porcukor (átszitált)
  • A díszítéshez:
  • citromhéjcsíkok (elhagyható)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 13x23 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban a puha vajat habosra keverjük a 17,5 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a tejet, végül adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket.
    2. A tésztát a formába töltjük, és az előmelegített sütő középső részében aranyszínűre sütjük 50-60 perc alatt. Tűpróba után kivesszük a sütőből és a formában hűlni hagyjuk.
    3. Közben a citromléből és 3 tk cukorból közepes tűzön szirupot főzünk 3-5 perc alatt. A süteményt fogvájóval megszurkáljuk, és egyenletesen megöntözzük a sziruppal.
    4. A tejfölhöz apránként annyi porcukrot keverünk, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Eloszlatjuk a sütemény tetején, végül száradni hagyjuk kb. 15 percig. Tetszés szerint vékony csíkokra metélt citromhéjjal megszórva tálaljuk.

      Citromos finomságok >>>

      Kevert sütik >>>

      Húsvéti vendégvárók >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin