Citromos-kekszes túrótorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 6 db citrom
  • 40 dkg darált keksz
  • 7 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • pici tej
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag tejszínben oldódó zselatin
  • 2 csomag színtelen zselatin
  • 2-3 dl citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához 40 dkg darált háztartási kekszet 7 dkg olvasztott margarinnal, 2 evőkanál cukorral és kicsi tejjel gyúrd össze. Annyi tej kell bele, hogy összeálljon a tészta. Ezután nyomkodd bele a tortaforma aljába egyenletesen (viszonylag vékony lesz).

    A töltelékhez 50 dkg túrót törj össze, adj hozzá kb. 10 dkg cukrot, de ez ízlés szerint akár több is lehet. 5 dl habtejszínt kezdj el felverni, és amikor már kezd keményedni, add hozzá a csomag zselatint, és verd tovább, amíg kemény lesz teljesen. A cukros túróhoz reszeld 4 citrom héját, és csavard bele 3 citrom levét... Kb. nekem ennyit bírt el... Keverd hozzá óvatosan a felvert tejszínt. Ha nem elég édes, adj még hozzá cukrot.

    A tésztára öntsd rá a túrós krémet, tedd be a hűtőbe.

    A maradék 2 citromot karikázd fel, és fedd be vele a torta tetejét. A színtelen zselatint - a torta tetejére - az útmutató alapján készítsd el (2-3 dl vízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd hagyd kihűlni, és amikor kezd sűrűsödni, akkor öntsd a tortára), azzal a különbséggel, hogy a víz helyett citromlevet használj.

    Mehet újra a hűtőbe, amíg megdermed és kellemesen lehűl a torta.

Megjegyzés

Mi nagyon szeretjük a citromot, és ebben a tortában kifejezetten érvényesül a savanykás íz. Nemcsak isteni finom, de nagyon mutatós is.

Kerpen Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szőllősi Zsuzsa 5 évvel ezelőtt
Sziasztok. tényleg nagyon finom, könnyű recept. Én nekem jó így a 40 dkg darált keksszel, sőt kb. fele annyi tejszínt tettem bele, és így is kiváló. nagyon könnyű torta. Annyit hozzáteszek még, hogy én a tetejére a zselét nem citromlével készítettem, hanem limonádéval, és a fagyasztóba tettem be hűlni kb. 10-15 percre, és aztán a hűtőbe. így még hamarabb kész.
Kerpen Andrea 6 évvel ezelőtt
Nagyon örülök hogy nektek is jol sikerült :-)
Nánai Eszti 6 évvel ezelőtt
Szerintem is elég a 20 dkg,de egyébként isteni a süti :) Köszönöm a receptet! Nagyon finom légies,nem túl édes,érződik a citrom íze,kellemes,könnyű!
Mikola Gizella 6 évvel ezelőtt
Már másodszor készítem el :) Nekem elég soknak tűnt az a 40 dkg darált keksz, a fele is elég volt, és így is ujjnyi vastag lett a massza. Zselatin helyett pedig 3 kis csomag habfixálót tettem a tejszínbe, tökéletes lett a túrós krém állaga és később sem esett össze. Isteni az íze, és jól is néz ki! :)

Hasonló Receptek

Magazin