Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos-kekszes kocka

default user icon

Hozzávalók

  • Az alja:
  • 20 dkg vajas keksz (darált)
  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 3 db citrom reszelt héja
  • 3 db citrom facsart leve
  • 16 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 15 dkg tejszín
  • 1 csokor tárkony
  • 1 ek keményítő

Elkészítés

    1. A vajas darált kekszet összeforgatjuk egy tálban az olvasztott vajjal és egy csipet sóval. Kibélelünk egy kisebb méretű tepsit – 30x 20-as – sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk a morzsát, majd betesszük a hűtőbe pihenni. 
    2. A krémhez egy nagyobb, magas falú edénybe vizet engedünk és feltesszük melegedni. Egy fém keverőtálban, aminek az alja illeszkedik az edényhez, kikeverjük egy kézi habverővel a citromokat, cukrot, tojást, sót, tejszínt, keményítőt. Amikor gyöngyözik a víz, rátesszük a tálat, beleaprítjuk a tárkonyt és folyamatos keverés közben, vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük. Ha érezzük, hogy kezd besűrűsödni, levesszük a melegről és egy szitán keresztül átöntjük egy műanyag tálba és a hűtőből kivett, megdermedt aljra öntjük az egészet.
    3. 120 fokos sütőben sütjük lassan, türelemmel, hogy ne ugorjon össze benne a tojás. Kb. 20-25 percig hőkezeljük, de folyamatosan figyelemmel kísérjük, hogy ne legyen baj. Ha megmozgatva a tepsit kocsonyás állaga van, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk benne kihűlni.
    4. Pár óra múlva leszélezzük, meleg vizes késsel felszeleteljük.

    Nézd meg videón is az elkészítését >>>

    OLCSÓ CSOKOLÁDÉS SZELET >>> 

    TEJFÖLÖS KEVERT SÜTI >>> 

    SÁRGARÉPÁS DIÓS SÜTI HABSIPKÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin