Elkészítés: A karfiolt leöblítjük, rózsáira szedjük, lehetőleg minél kisebbekre. A vajat közepes lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, finoman sózzuk, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a petrezselyem felaprított szárát. Fedő alatt közepes lángon, forrástól számítva 7-8 perc alatt megfőzzük. Ne főzzük túl, maradjon harapható.
A karfiol 1/3 részét egy tálba kiszedjük, és a felaprított petrezselyemzöld 3/4 részével összeturmixoljuk hozzáadva a tejfölt és a keményítőt, majd visszaöntjük az alaphoz. Belereszeljük a citrom vagy a lime héját, belefacsarjuk a levét, és az egészet összemelegítjük, de már nem forraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
A tofut kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét oldalán meghintjük chilipehellyel, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, amin hirtelen aranybarnára sütjük a tofut, oldalanként 2-2 percig.
A főzeléket a maradék aprított petrezselyemzölddel szórjuk meg, és a frissen sült chilis tofu szeletekkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre