Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos-kakukkfüves csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész csirke
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk szárított, morzsolt kakukkfű
  • 3 db biocitrom, esetleg -lime
  • 1 fej hagyma
  • 1 cserép friss kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 dl tyúkhúsleves-alaplé
  • 3 ek aprított petrezselyemlevél

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a csirkét hideg vízzel kívül-belül leöblítjük, majd szárazra töröljük és kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A bőrét bevagdossuk, és a morzsolt kakukkfüvet a nyílásokba nyomkodjuk.
    2. A forró vízzel lemosott citromokat leszárítjuk. Egyet negyedelve a csirke hasüregébe teszünk, egyet felszeletelünk. A meghámozott hagymát felkarikázzuk, a kakukkfű összes ágát levágjuk, leöblítjük és lerázzuk.
    3. A szárnyakat és a combokat konyhai zsineggel a csirke testéhez kötözzük. Egy tűzálló tálat vagy felfújtformát kikenünk 2 ek olajjal. Az alján elosztjuk a kakukkfűágakat, valamint a citromszeleteket és a hagymakarikákat.
    4. A csirkét mellével felfelé a tálba fektetjük, megöntözzük az alaplével, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 70 percig. Közben időről időre meglocsoljuk a szafttal. Akkor jó, ha hústűpróbánál színtelen lé csordul ki a combjából. Ekkor a sütőt 200 fokra állítjuk, és a csirke bőrét aranybarnára pirítjuk 5-10 perc alatt.
    5. Közben a harmadik citrom héját lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 ek olajjal. Végül a csirkét a citromolajjal megkenve és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE >>> 

    BACONBE TEKERT MUSTÁROS CSIRKEMELLCSÍKOK >>> 

    CITROMOS-ZÖLDFŰSZERES CSIRKE >>> 

Megjegyzés

Még ízesebb lesz a csirke, ha sütés előtt rozmaringot és fokhagymát is teszel alá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin