Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-kakukkfüves csirke

MME MME
90 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a csirkét hideg vízzel kívül-belül leöblítjük, majd szárazra töröljük és kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A bőrét bevagdossuk, és a morzsolt kakukkfüvet a nyílásokba nyomkodjuk.
  2. A forró vízzel lemosott citromokat leszárítjuk. Egyet negyedelve a csirke hasüregébe teszünk, egyet felszeletelünk. A meghámozott hagymát felkarikázzuk, a kakukkfű összes ágát levágjuk, leöblítjük és lerázzuk.
  3. A szárnyakat és a combokat konyhai zsineggel a csirke testéhez kötözzük. Egy tűzálló tálat vagy felfújtformát kikenünk 2 ek olajjal. Az alján elosztjuk a kakukkfűágakat, valamint a citromszeleteket és a hagymakarikákat.
  4. A csirkét mellével felfelé a tálba fektetjük, megöntözzük az alaplével, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 70 percig. Közben időről időre meglocsoljuk a szafttal. Akkor jó, ha hústűpróbánál színtelen lé csordul ki a combjából. Ekkor a sütőt 200 fokra állítjuk, és a csirke bőrét aranybarnára pirítjuk 5-10 perc alatt.
  5. Közben a harmadik citrom héját lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 ek olajjal. Végül a csirkét a citromolajjal megkenve és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE >>> 

BACONBE TEKERT MUSTÁROS CSIRKEMELLCSÍKOK >>> 

CITROMOS-ZÖLDFŰSZERES CSIRKE >>> 

Megjegyzés

Még ízesebb lesz a csirke, ha sütés előtt rozmaringot és fokhagymát is teszel alá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss